четвер, 1 жовтня 2015 р.

Засідання клубу «Киянин»

Після літньої перерви 29 вересня в бібліотеці ім. М.В. Гоголя відбулося засідання клубу « Киянин » на тему « Київ, який ми загубили » В гості до нас  завітали Сергій П'ятериков  –  фотожурналіст та Олександр Михайлик  –  історик, києвознавець. 



Президент клубу Ольга Шамрай у вступному слові розповіла про майбутні плани роботи клубу та надала слово Сергію П'ятерикову, одному із авторів книги «Київ: погляд через століття».






Він розповів про історію створення цієї книги та про свою роботу в редакціях газет «Прапор Комунізму» та «Київський вісник»





Саме до цього засідання в читальному залі бібліотеки були розгорнуті експозиція робіт С. П'ятерикова із архіву бібліотеки та підбірка документних матеріалів і фотографій «Київ, який ми загубили».




Києвознавець, співробітник Водно-інформаційного центру(музею води) Олександр Михайлик розповів про свою ідею фотофіксації старої забудови Києва, адже прямо на наших очах зникають будинки не тільки ХIХ століття, а і будинки 30 – 60 рр. ХХ століття. Присутні переглянули фотофільм
« Втрачена забудова Києва » та отримали від Олександра перелік зниклих за останній час будинків. А бібліотека отримала від нього дарунок – фотоальбом
« Київ: погляд через століття », якого не було у нашому фонді.
Гість вечора поет Сергій Цушко прочитав свої вірші про новий Київ, в якому ми інколи почуваємося чужинцями.Наприкінці вечора члени клубу висловили  свої побажання про майбутню тематику роботи клубу.



Немає коментарів:

Дописати коментар