пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

Цикл заходів " Гоголь наш - велике серце".

До дня народження М.В. Гоголя, який  відзначається 1 квітня, в нашій бібліотеці, що носить його ім'я з 1904 року, пройшов цикл заходів під загальною назвою " Гоголь наш -  велике серце". Серед них: книжково-ілюстративна виставка  "Гоголь: раритетні видання"  та перегляд літератури "Новинки Гоголіани"; перегляд конволютів "Наша Гоголіана", експозиція "М. Гоголь у філателії, екслібрисах, поштових листівках" та віртуальна виставка  "Твори  М. Гоголя -  ювіляри 2015 року ".
     Основним завданням бібліотеки протягом багатьох років є цікава та змістовна робота  навколо імені  М.Гоголя , чиє ім'я вона носить. І саме це зобов'язує  працівників бібліотеки знати якомога більше про його особистість, вчитися самим і свої знання передавати користувачам бібліотеки. Ми ретельно вивчаємо  його літературну спадщину, ще раз гортаємо сторінки його  цікавої  і таємничої біографії  та кожного разу знаходимо щось нове, невідоме читачу. 
На книжковій виставці "Гоголь: раритетні видання" експонувалися перлини нашого книжкового фонду - книги М.В. Гоголя, видані в XIX та початку ХХ століть.









     Перегляд "Новинки Гоголіани" знайомить наших читачів з новою літературою про письменника. Серед них є подаровані книги від читачів та благодійного фонду "Богуслав".






      Про життя та творчий та доробок письменника в екслібрисах, поштових картинках та філателії  знайомить перегляд ілюстративних матеріалів "М. Гоголь у філателії, екслібрисах, поштових листівках"
 


     Переглянувши  конволюти із серіїї "Наша Гоголіана" можна дізнатися про цікаві і маловідомі факти із біографії М. Гоголя. Адже за багаторічною традицією  щорічних Гоголівських читань створюються нові конволюти, де збираються нові матеріали про життя і творчість письменника.






  

Немає коментарів:

Дописати коментар