середу, 20 травня 2015 р.

Чергове засідання клубу "Киянин"

       19 травня 2015 року в бібліотеці ім. М.В. Гоголя відбулося чергове засідання клубу "Киянин", присвячене Дню Києва та 90-річчю з дня народження  композитора Ігоря Шамо. Адже саме Ігор Шамо та поет Дмитро Луценко в 1962 році, об'єднані любов'ю до рідного міста, створили пісенний шедевр – пісню "Як тебе не любити, Києве мій", який в 2014 році став, за вибором киян, офіційним гімном столиці. До цього дня в читальному залі було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку "Оспіваний в піснях свого народу, неперевершений в красі і славі ти,…і міста кращого на світі не знайти!", один із розділів якої було присвячено пам'яті Ігоря Шамо "Композитор з Божої ласки".  
 


  Спогадами про творчу співпрацю і багаторічну дружбу композитора і поета Дмитра Луценка поділився його син Сергій Луценко.



 Журналіст Дмитро Червінський розповів про життєвий та творчий шлях Ігоря Шамо та прочитав вірші, присвячені композитору.




 Присутні мали змогу прослухати архівний запис самих авторів, які розповідали про історію написання пісні та переглянути документальний фільм "Києве мій" із циклу "Пісні мого серця" режисера Ю. Лазоревської. Кожен із фільмів добірки присвячено одній з найбільш знаних та популярних українських пісень 1950-х - 1970-х років.



 

 Велику насолоду отримали присутні від виступу народної артистки України Людмили Семененко. В її майстерному виконанні акапельно прозвучали пісні "Не шуми калинонько","Под березой", "Як тебе не любити, Києве мій".



 
     Приємним сюрпризом для бібліотеки став дарунок С. Луценка касет із піснями на вірші його батька - Дмитра Луценка.

  











Немає коментарів:

Дописати коментар