неділю, 26 квітня 2015 р.

Лекція-семінар «АБСТРАКТНА ФОТОГРАФІЯ ХХ СТОЛІТТЯ. ІСТОРІЯ ТА ШЛЯХИ РОЗВИТКУ»

23 квітня 2015 року в читальному залі в рамках співпраці бібліотеки разом з фотогалереєю «KIEVPHOTOS - HALL» та клубом ПІКТОРІАЛ пройшла цікава лекція-семінар «АБСТРАКТНА ФОТОГРАФІЯ ХХ СТОЛІТТЯ. ІСТОРІЯ ТА ШЛЯХИ РОЗВИТКУ», присвячена абстрактному мистецтву та його ролі в класичній і сучасній фотографії. Фотограф і фотокритик Олег Малов розповів про те, як на початку ХХ століття з одного боку, фотографія спровокувала відхід західного живопису від реалізму, а з іншого сама поступово рушила в бік абстракції. В самому широкому розумінні абстрактна фотографія – це дуже різноманітна категорія зображень, створених при допомозі різних технік і прийомів, але загальним правилом для яких є відхід від символічної репрезентації. Абстрактна фотографія, на думку О. Малова, відкидає ідею зображення чогось реального, вважаючи за краще взяти в якості об’єкта сам образ і процес його створення. До прикладів ранньої абстрактної фотографії він відніс малюнки Генрі Фокса Толбота, хронографії Етьєна-Жюля Марея і міські пейзажі Альфреда Стігліца початку ХХ століття.
Після лекції між членами клубу зав’язалась жвава дискусія з приводу абстрактного мистецтва. Лектор відповів на численні запитання присутніх.
Також бібліотека підготувала цікаву виставку-експозицію, присвячену 175-річчю фотографії, яка викликала зацікавленість навіть у професіональних фотографів.








Немає коментарів:

Дописати коментар