середу, 8 квітня 2015 р.

Культурно-етнографічний захід "Поезія української писанки".

Напередодні Великодня в бібліотеці ім. М.В. Гоголя відбувся культурно-етнографічний захід "Поезія української писанки". Кольоровим символом цього свята є писанка, яку дарують на знак поваги, любові, з побажанням добра. Українська писанка є шедевром декоративно-ужиткового мистецтва. ЇЇ оспівували  у віршах і творах українські поети и письменники. О. Довженко  говорив: "Писанка – це неповторне багатство. Його треба берегти, як безцінний скарб! Нам слід пишатися ним перед усім світом".    

До цього дня бібліотека підготувала книжково-ілюстративну виставку  "Поезія української писанки". Провідний бібліотекар Р.М. Бабічева ознайомила присутніх з легендами про писанку, прочитала уривки з прозових творів та вірші.
 Т. В. Влененко – читач і друг нашої бібліотеки провела для бажаючих майстер-клас з розпису писанки. Вона розповіла і показала які інструменти і матеріали використовуються, як підготувати саме яйце, які  фарби потрібні. Також пояснила, якими орнаментами розписувалися пасхальні писанки і значення кожного з них. Потім всі присутні під її керівництвом  з ентузіазмом взялися до справи і кожен отримав до свята власноруч виготовлену писанку.






























Немає коментарів:

Дописати коментар