четвер, 5 грудня 2013 р.

Чергове засідання клубу "Моя Марина Цвєтаєва".

 

 4 грудня в читальному залі бібліотеки ім М.В. Гоголя відбулося чергове засідання клубу "Моя Марина Цвєтаєва".Традиційно до цього дня бібліотека пдготувала книжково-ілюстративну виставку, присвячену творчості поетеси.
Тема засідання клубу "В глубокий час души" була присвячена ранньому періоду творчості Марини. Ведуча вечора київська поетеса Л.М. Пастух прочитала декілька віршів, написаних М.Цвєтаєвою в Ялті, Гурзуфі,Коктебелі. Про них сама поетеса говорила як про"місця душі", де вона почувалася вільною і щасливою.
    Марина Цвєтаєва виросла в музичній родині І не дивно що вся її  творчість пронизана музикою.І тому чарівні звуки флейти заслуженого артиста України Є.П. Ганіна органічно вплелися в канву вечора.
Музика Моцарта, Баха, Аляб'єва і Рахманінова допомогла аудиторії поринути у  світ цвєтаєвської поєзії. 
З насолодою присутні на вечорі, почули вірші самої Лариси Михайлівни, присвячені М.Цвєтаєвій,пронизані безмежною любов'ю до неї як до видатної поетеси минулого століття.
На  думку Л.М. Пастух, саме клуб, є місцем, де висловлюється душа.Адже тут збираються однодумці та шанувальники поезії, а  вільне спілкування, музика і вірші створюють атмосферу гармонії і добра.Саме на цій ноті вечір продовжила автор-виконацець 
О. Дорошенко, яка виконала власні романси на ранні вірші Цвєтаєвої.

Дует О.Дорошенко і А. Голубицький


                    


Література, підібрана працівниками бібліотеки, знайшла свого вдячного читача. Нові члени клубу з зацікавленням знайомляться з матеріалами виставки.     

                                                       Приємно бачити серед любителів
                                                       поезії молодь.

Фото на згадку

Немає коментарів:

Дописати коментар