пʼятниця, 18 жовтня 2024 р.

18 жовтня – Європейський день протидії торгівлі людьми

Цей день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європарламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності та протидії торгівлі людьми. На сьогодні Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Пам’ятайте, що стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку,  рівня освіти чи кваліфікації! Торгівля людьми може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше виступають люди, яким довіряють.
Людина, що постраждала від цього злочину, звернувшись до місцевої державної адміністрації, має право на отримання відповідного статусу, і це дає їй можливість отримати повний спектр допомоги: правову, соціальну, медичну а також одноразову матеріальну допомогу. Об’єднавши зусилля ми можемо протистояти сучасному рабству!
До цього дня 14 по 20 жовтня в читальній залі нашої бібліотеки розгорнута книжкова виставка «Знати, боротися, протидіяти». Запрошуємо до перегляду.


Немає коментарів:

Дописати коментар