неділя, 28 січня 2024 р.

27 січня - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, день пам’яті про найтяжчий гріх і злочин проти людяності. Цей день є нагадуванням про те, як один народ убивав інший народ. Голокост залишив рубець на серці людства, нова рана кровоточить і сьогодні. В Україні — війна, яка триває 10-ий рік. 702-й день Україна протистоїть повномасштабному вторгненню росії в Україну. Жорстокі масові вбивства російськими нелюдами українців, катування і переслідування людей за їхнє прагнення свободи та самовизначення, руйнування інфраструктури країни, атомний шантаж світу – ці та інші злочини проти людяності будуть засуджені поколіннями й обов’язково підлягатимуть правовій оцінці. Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту має нагадати всім тиранам і агресорам сьогоднішнього світу про небезпеку і наслідки їхніх дій, а для міжнародної спільноти – ще одна нагода усвідомити поняття колективної безпеки в сучасному світі, бо якщо в будь-якій його частині розпочинаються агресія й терор – загроза насправді існує для всіх.
Немає таких слів, щоб висловити пекучий біль та горе, згадуючи страшні події та усвідомлюючи масштаби трагедії. Схилімо голови та вшануймо світлу пам’ять невинно вбитих.

До цього дня з 24 січня по 1 лютого в читальній залі бібліотеки розгорнуто виставку - память "Трагічні уроки історії України". Запрошуємо до перегляду.



Немає коментарів:

Дописати коментар