пʼятниця, 26 січня 2024 р.

Вечір шотландської поезіі, присвячений 265 - річчю Роберта Бернза

25 січня бібліотека ім. Миколи Гоголя у співпраці з Музеєм Максима Рильського зібрала шанувальників творчості Роберта Бернза - поета, національного барда Шотландії з нагоди його 265 - річного ювілею.
Модератором заходу була поетеса і перекладач, провідний науковий співробітник музею Олена О’лір.
На онлай - зв'язок вийшла популяризаторка творчості Бернза в Україні, членкиня координаційної ради громадської фундації «Друзі Шотландії в Україні» Таїсія Хриплива (Ромни, Сумщина) і розповіла про діяльність шкільного клубу Роберта Бернза, створеного нею. Її учні з Лисичанського ліцею, що нині перебувають в евакуації, прочитали присутнім декілька віршів Бернза. У заході також взяли участь заслужений артист України Борис Лобода та рок-музикант, автор пісень, воїн Живосил Василь Лютий. Вони читали вірші і виконували пісні на слова Бернза у Лукашевих перекладах «Тихий Дун» та «Моє серце в верховині».
Щиро дякуємо організаторам та учасникам за чудовий онлайн -  зв’язок з Шотландією за прекрасні вірші та пісні на слова Роберта Бернза. Завдяки цій зустрічі ми більше дізнались про життя поета та краще стали розуміти його творчість.




Немає коментарів:

Дописати коментар