понеділок, 19 грудня 2022 р.

Книжкова виставка "В український наш край йде святий Миколай"

Напевно, кожен з нас пам'ятає, як у дитинстві прокидався з відчуттям, що сьогодні трапиться щось особливо чарівне та казкове. За вікном йшов сніг, а під подушкою вже чекав подарунок від доброго дідуся — святого Миколая. Саме з нього розпочинався цикл новорічних свят.
День святого Миколая традиційно святкуватимуть 6 грудня за Григоріанським календарем та 19 грудня за Юліанським календарем. В Україні віряни східного обряду та греко-католики дотримуються Юліанського календаря. 2022 року свято припадає 19 грудня. І якщо дітлахи цьогоріч шукатимуть подарунки під подушкою та біля ліжка, то дорослі чекатимуть на інші подарунки. Адже для українців 2022 року справжнє диво створюють воїни ЗСУ.
Однак, традиції на День святого Миколая обмежуються не лише сюрпризами, які приносить добрий дідусь. Є багато інших звичаїв українського народу. А багато цікавих фактів, які пов'язані з цим святом.
До цього дня з 16 по 23 грудня в читальній залі бібліотеки розгорнуто книжкову виставку "В український наш край йде святий Миколай". Запрошуємо до перегляду.



Немає коментарів:

Дописати коментар