пʼятницю, 2 грудня 2022 р.

Презентація книги «Невідомі периферії Києва. Солом'янський район»

Захід при свічках, що створив неповторну атмосферу.
28 листопада 2022 року в читальній залі бібліотеки відбулася презентація книжки «Невідомі периферії Києва. Солом'янський район». Автори видання відомі києвознавці і дослідники: Олександр Михайлик і Семен Широчин. 
Книга продовжує серію «Невідомі периферії Києва» розповідає про історію розбудови колишніх київських околиць, які вже давно сприймаються як органічні частини міста. Нові магістралі та робітничі будинки, ансамблі селищ та перші київські масиви, школи та палаци культури, втрачені споруди та нереалізовані задуми. Все це стосувалося не лише центральної частини міста, а й менш відомих міських периферій. 
Автори розповіли, що у роботі над книжкою було використано історичні карти та космічні знімки, а також рідкісні фотографії з приватних архівів. Особливу увагу дослідники приділили висвітленню інформації про процес формування сучасної забудови, про проєкти житлових районів та генеральні плани. Книга буде цікавою архітекторам та історикам, києвознавцям та києвофілам, а також мешканцям столиці та всім, хто цікавиться темою.




Немає коментарів:

Дописати коментар