пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Віртуальна екскурсія "Берегами розлук"

10 грудня  в читальній залі бібліотеки  для членів клубу "Киянин" його керівник Ольга Шамрай  провела першу із цикла "Берегами розлук", віртуальну екскурсію, присвячену  долям видатних митців в Києві початку XX століття. Цього разу розмова пішла про видатну російську поетесу Анну Ахматову. Як відомо, свою долю вона зв'язала з Петербургом, але в її житті є і київські сторінки. Саме  по київським адресам ми разом із Ольгою Шамрай і вирушили вулицями і площами нашого міста. Як відомо, в Києві в кінці XIX і на початку XX століття жили близькі родичі матері поетеси – Вокари,  чим і пояснюється, що сім'я Горенків часто і надовго приїзджала в Київ.





 Ось ми і вирушили по вулиці Мерінговській, де жила Аня у своєї кузини Марії Змунчилло, потім попрямували по Фундуклеївській, де знаходилася її гімназія, пройшлися по Софійській площі, біля Михайлівського монастиря, не забули також і Андріївську церкву, яку так любила поетеса.

 



 Майже дві години віртуальної мандрівки спливли непоміченими, завдяки Ользі Шамрай. ЇЇ розповідь була цікавою і пізнавальною не тільки для членів  клубу, але і для професійних екскурсоводів.




Члени клубу з цікавістю знайомляться з виставкою "Київ - ранок її життя", підготованою співробітниками бібліотеки до цього дня.


1 коментар: