четвер, 10 грудня 2015 р.

Презентація виставки київського фотохудожника Віталія Народецького "Київські СИНКОПИ"

     
  9 грудня 2015 року в бібліотеці ім. М.В. Гоголя  в рамках спільного проекту з фотогалереєю " KIEVHOTOS-HALL" відбулась презентація виставки київського фотохудожника Віталія Народецького "Київські СИНКОПИ" . В читальному залі  зібралися справжні поціновувачі  художньої фотографії. 

Гість вечора - завідуюча відділом музичних фондів  НБУ ім. В.І. Вернадського Лариса Івченко запропонувала Віталію Народецькому таку назву виставки і пояснила присутнім значення терміну "синкопа".Суть синкопи - створення суперечності між реальними акцентами та метричною нормою, а також дисонансу, який вимагає  "розв'язання", тобто повернення до звичного акцентування. "Синкопи" як назва фотовиставки надає можливість глядачам ознайомитися з фотографіями, кожна з яких має акцент не у звичному місці, виділяючи з картин життя не обов'язково звичне. Вона пояснила цей нюанс  на фотографіях автора виставки.   


 






А сам Віталій Народецький розповів, як він досить пізно і випадково почав займатися фотографією. Він  презентував свої фотороботи в жанрі миттєвої фотографії. Його розповідь супроводжувалась демонстрацією відеофільму.      
Презентація викликала жвавий інтерес у колег-фотографів. Як завжди , виникали професійні питання , на які автор виставки із задоволенням відповідав.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар