вівторок, 9 червня 2015 р.

Чергове засідання лекторію «Здорове довголіття без ліків та операцій».

 7 червня в бібліотеці ім. М.В. Гоголя відбулося чергове засідання лекторію «Здорове довголіття без ліків та операцій». Цього разу розглядалася тема: «Головні принципи харчування, що відповідають нашій природі».
  В своїй лекції В.О. Нагорський докладно розповів про принципи здорового харчування і відзначив, що разом з дозованою фізичною активністю правильне харчування є невідємними складовими здорового способу життя. Їжа, яку ми вживаємо є джерелом енергії, яку організм витрачає у процесі своєї життєдіяльності. Саме вона дозволяє нашим клітинам і тканинам оновлюватися. І чим більш здорове харчування забезпечує собі людина, тим швидше оновлюється її організм. Здорове харчування – це здорове життя і молодість. Віктор Олексійович виділив декілька його принципів, серед яких :
-         вживання різноманітних харчових продуктів, переважно рослинного походження;
-         контроль надходження жиру разом із їжею;
-         заміна жирних м’ясних продуктів на рибу, птицю або пісне м’ясо;
-         обмеження вживання цукру і солодощів;
-         обмеження вживання солі та інші.
В своїй лекції він також зупинився на питаннях роздільного вживання їжі, а також сироїдінні та дієтах. Тема викликала жвавий інтерес і по закінченню виступу присутні влаштували  дискусію, а Віктор Олексійович відповів на численні запитання слухачів.
















Немає коментарів:

Дописати коментар