середу, 15 січня 2014 р.

Вечір-портрет поетеси Л.М. Пастух "Я збираю обереги світла".

         15 січня 2014 року в бібліотеці ім. М. В. Гоголя відбувся вечір-портрет відомої київської поетеси ,автора семи поетичних збірок, члена Союзу російських письменників Л.М. Пастух.
       На початку зустрічі виступила завідуюча бібліо-текою і ознайомила гостей з підбіркою матеріалів про творчість Лариси Михайлівни і передала слово самій поетесі.
       В розповіді про поезію як особливий стан душі і особливе сприйняття світу, Лариса Михайлівна сформулювала своє поетичне кредо так: "Я не борюсь з негативними проявами життя, я запалюю свою свічу на захист всього світлого і прекрасного".Для самої поетеси поезія, музика, мистецтво - це сонячна сторона життя. "Побачити зірочку в кожному серці і світу відкрити своє" - говорить вона. 
    
   Гостям вечора Л.М. Пастух з глибоким почуттям читала власні вірші, пронизані духовністю і філософським поглядом на світ.



 " Я збираю обереги            світла, щоб воно не згасло 
              На землі.   Щоб  дорога сонячна розквітла        
  І душа не плакала в імлі."

      Багато її віршів треба читати вголос, тому що вони звучать як музика. Музикою пронизана вся її творчість. На слова  Лариси Михайлівни написано більш як сорок пісень і романсів.
     Далі поетеса розповіла про свої відвідини Ясної Поляни(деякий час вона працювала там екскурсоводом), про вплив на її творчість Л. Толстого, О. Пушкіна. М. Цвєтаєвої. Особливе місце в житті  і творчості займає Крим, Коктебель і на зустрічі звучало багато віршів написаних саме там.В розумінні поетеси: "Стихи - это форма служения людям, и надо иметь чувство ответственности за каждое произнесенное и записанное слово."
    Вечір продовжився чаюванням, живим, приязним спілкуванням серед поціновувачів поетичного слова.Творчість Лариси Михайлівни є прикладом для наслідування для поетів-початківців. Тому приємно було побачити на вечорі молодого поета-киянина  Олександра Шаєва, шанувальника її творчості. Аудиторії сподобались його вірші, особливо про Київ та Голосіїївський район.

     

Немає коментарів:

Дописати коментар