неділю, 1 жовтня 2023 р.

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку

14 грудня 1990 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 1 жовтня Міжнародним днем людей похилого віку. Україна, як повноправний член ООН, підтримала зазначену ініціативу та долучилась до відзначення з 1991 року. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку», в Україні свято відзначається на державному рівні.
Цей день є виявом поваги суспільства до людей старшого покоління, які є носіями кращих традицій та духовних скарбів. Це хороша нагода уважніше поглянути на проблеми літніх людей, задуматися над шляхами їх вирішення. І це гарний привід ще раз подякувати представникам старшого покоління, які передають нам свій життєвий досвід і є взірцем для наслідування. За оцінками спеціалістів, нині в світі налічується майже 700 мільйонів людей старше 60 років. Піклування про людей старшого віку – це справа кожної людини. Особливо зараз, в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну. Низький уклін вам до землі, дорогі ветерани! Нехай осіння пора, в яку ви вступили, буде світлою й ласкавою, сповненою душевним теплом, увагою і турботою близьких! Бажаємо вам здоров’я, радості, сил та наснаги, щастя та благополуччя, довголіття, добра, миру і віри в краще майбутнє!

До цієї дати в читальній залі бібліотеки рознорнуто книжкову виставку "Хай скроні ваші посивіли, але душа ще молода". Запрошуємо до перегляду.


Немає коментарів:

Дописати коментар