пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

Відкриття фотовиставки " Валеріан Антонович. Світлини Майдану. Ретроспектива ".

15 лютого 2018 року в читальній залі бібліотеки під егідою Національної спілки фотохудожників України та «Kievphotos-hall gallery» відбулося відкриття фотовиставки " Валеріан Антонович. Світлини Майдану. Ретроспектива ". Кураторами проекту виступили Ірина Антонович та Валерій Лещинський. Виставка містить близько 30 фотографій про події, що розгорталися на головному Майдані України восени 2013-го та взимку 2014-го. Фото зроблені у формі репортажу, відтворено хронологію подій. Це драматичні і щасливі сторінки Революції гідності, як побачив їх фоторепортер, який постійно був у вирі подій у найзапекліші миті.Тепер, коли Валеріана Антоновича не стало, його світлини стали живими документами нашої недавньої історії.


 
Розповідь дружини фотохудожника Ірини Антонович про сам фотопроект та про час, коли було зроблено ці фотографіїї. Валеріан Антонович у 2013-2014 щоденно проводив зйомку на головному Майдані України і самовіддано відображав буремні події Революції гідності. У дні найзапеклішого протистояння отримав легке поранення. Пізніше, спільно з Товариством Червоного Хреста України, організував Всеукраїнський фотоконкурс та серію фотовиставок у різних містах України, присвячених волонтерам Червоного Хреста, влаштовував благодійні заходи допомоги пораненим воїнам АТО.

























 
Зі спогадами про Валеріана Антоновича виступили фотографи Є. Шваб, О. Лепетун, В. Фалін,  представник Житомирського земляцтва В. Опричник та  представниця коледжу Національного Університету технологій та дизайну, де викладав В. Антонович.



Ірина Антонович з піснею-посвятою своєму чоловіку



Перегляд слайд-фільму про події Майдану.




Поет Гліб Сітко читає свої вірші про Майдан та революційні події.



Гість вечора – Інна Труфанова виконує власні пісні та пісні на слова інших авторів






Перегляд виставки, неформальне спілкування.



Традиційне фото на згадку

Немає коментарів:

Дописати коментар