середу, 14 лютого 2018 р.

Віртуальна екскурсія ''Михайло Булгаков. У кожної людини є своя зірка"

11 лютого в читальній залі бібліотеки для членів клубу "Киянин" його керівник Ольга Шамрай знову продовжила віртуальні екскурсії по Києву. Цього разу ми вирушили по місцях, пов'язаних з іменем Михайла Булгакова. Як відомо, життя і творчість письменника тісно пов'язані з Києвом. Тут він народився, вчився у гімназії, вперше одружився, закінчив медичний факультет університету. За «київським матеріалом» було написано багато творів письменника, адже корінний киянин Булгаков любив своє місто і в своїх творах  називав його Містом з великої літери. В "Білій гвардії" він з такою любов'ю і художньою майстерністю розповів про Київ, що саме місто немовби стало діючою особою роману. І ось ми, під проводом Ольги Шамрай, спробували пройтись вулицями старого Києва, де жив М.О. Булгаков, його рідні та друзі, де проходили головні події  його роману "Біла гвардія".


























 Непомітно спливла наша майже двогодинна мандрівка по Андріївському узвозу, Софійській площі, вулицами Володимирській, Прорізній, Великій Жимомирській, Кудрявскій та Нижньому Валу, завдяки майстерній і дуже цікавій розповіді Ольги Шамрай.


Члени клубу з цікавістю знайомляться з виставкою "Київ Михайла Булгакова", підготовленою співробітниками бібліотеки до засідання клубу.
.

Немає коментарів:

Дописати коментар