середу, 15 березня 2017 р.

Засідання клубу "Киянин"

    14 березня в бібліотеці ім. М.В.Гоголя в рамках клуба " Киянин" пройшла краєзнавча година "Віктор Чепелик - співець українського модерну", присвячена його 90-річчю. Віктор Чепелик -архітектор, історик архітектури, письменник, академік, член Спілки архітекторів України, дійсний член Української Академії архітектури,почесний доктор НДІТІАМ , лауреатДержавної премії України в галузі архітектури, автор 185 наукових праць з української і всесвітньої архітектури.
    До цієї дати бібліотека підготувала перегляд документних матеріалів, присвячений українському архітектурному модерну, який займав значне місце у дослідницькій діяльності Віктора Васильовича.

 




    Зав. бібліотекою Е.І. презентувала перегляд літератури, особливу увагу приділивши стилю українського модерну на прикладах будівель Києва. Члени клубу, екскурсоводи з цікавістю знайомилися з матеріалами, запропонованими бібліотекою, а деякі робили нотатки для своїх майбутніх екскурсій.




    Цього вечора за численними проханнями членів клубу відбулася лекція історика, екскурсовода-краєзнавця Івана Петренка, який поділився своїми багаторічними дослідженнями родоводу Енгельгардтів, що бере свій початок від роду Потьомкіних. Енгельгардти успадкували від Григорія Потьомкина села Моринці та Кирилівку, 18 тисяч душ в Україні та більш ніж 8 тисяч. кріпаків на Київщині. Іван Іванович зупинився на відносинах Василя та Павла Енгельгардтів із Тарасом Шевченком, який був їх кріпаком та кімнатним живописцем Павла Енгельгардта.


 Розповідь супроводжувалася відеофільмом "Когда Потемкину в потемках…". Непричесанные истории Потемкинского древа. Бібліотека також не залишилась осторонь і запропонувала  присутнім інформаційні листки про рід Енгельгардтів.

Немає коментарів:

Дописати коментар