вівторок, 17 травня 2016 р.

Шолом-Алейхемівські читання "МИРВАМ-2016"

     
 15 травня 2016 року бібліотека ім. М.В. Гоголя прийняла участь у Шолом-Алейхемівських читаннях "МИРВАМ-2016", що проходили з нагоди 100-річчя з дня смерті письменника в київському музеї ім. Шолом-Алейхема. Читання відкрив український єврейський поет, Голова київського єврейського культурно- просвітницького товариства ім. Шолом-Алейхема Григорій Фалькович.







      В читаннях також взяли участь лауреат премії ім. Шолом-Алейхема 2016  - перекладач Валерія Богуславська, яка читала власні переклади творів єврейських поетів. Номінант на цю ж премію поет Олексій Зарахович ознайомив присутніх з віршами із своєї збірки "Чехонь", а Василь Довжик прочитав власні вірші, присвячені Шолом-Алейхему, надруковані в "Антології єврейської поезії". В його майстерному виконанні прозвучали уривки зі знаменитого твору "Тев'є-молочар".








Присутні також могли ознайомитись з добіркою інформаційних матеріалів про київський період в житті та творчості письменника "Київ в житті Шолом-Алейхема ", зібраних співробітниками бібліотеки ім. М.В. Гоголя і її керівником Елеонорою Свердловою, а також з виставкою організованою до 100-річчя з дня смерті письменника та експозицією музею ім. Шолом-Алейхема.


 
 
      Приємним доповненням стали виступи київських бардів Володимира Семенова та Тимура Бобровського з власними піснями на слова Григорія Фальковича та Олексія Зараховича.


Немає коментарів:

Дописати коментар