середу, 21 жовтня 2015 р.

Засідання клубу"Киянин"

  21 жовтня в бібліотеці ім. М.В. Гоголя відбулося чергове засідання клубу "Киянин" на тему "Як стають киянами". До цього дня в читальному залі експонувалася виставка конволют під загальною назвою "Київ люди прикрашають". 
В гості до нас завітали : Сергій Цушко – поет, Наталка Полтавець – художник і Лідія Корсун – журналіст. На засіданні присутні спробували розібратися, що приводить нас до Києва, із чого починається "киянство", чим, можливо на відміну від корінних киян, стає столиця в долях людей.
 Сергій Цушко розповів про своє перше знайомство зі столицею, про роки навчання в КПІ, читав свої вірші про Київ. Особливо гостям 
запам'ятався  вірш "Старий будинок". Його твори проникливо читали  Наталя Пирогова та Наталка Полтавець.  Завдяки поезії Сергія Вікторовича, відбувалась своєрідна поетична прогулянка Києвом. Серед присутніх виникла розмова про те, що відбувається з людиною, коли вона входить в атмосферу великого міста, вживається в його стихію. Про "свій Київ", життя сучасної української діаспори в США розповіла Лідія Корсун – журналіст, співробітник газети "Час і подія". Власні вірші, присвячені нашому місту, читав також Володимир Ільїн – професор-хімік, а києвознавець Олександр Михайлик показав присутнім світлини старого Києва із свого архіву.
 





 Після засідання книжковий фонд бібліотеки поповнився новими книгами, подарованими бібліотеці Сергієм Цушком, Лідією  Корсун та Олександром Михайликом.

Немає коментарів:

Дописати коментар