вівторок, 13 жовтня 2015 р.

14 жовтня - День захисника України

         В цьому році 14 жовтня ми вперше відзначаємо День захисника України. Це свято своїм указом президент України П. Порошенко установив задля вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві . Ця дата - день Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва обрана не даремно. Традиційно, саме в цей день українці вшановували своїх воїнів-захисників. Це прекрасна нагода зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, висловити вдячність ветеранам війни та героям сьогодення – українським солдатам, які зараз боронять нашу землю.
     До цієї дати в бібліотеці ім. М.В. Гоголя проведено цикл творчих заходів.
В читальному залі розгорнуто книжково-ілюстративну виставку, присвячену Дню захисника України "Ми козацького роду нащадки".



 



 Матеріали, представлені на виставці знайомлять відвідувачів з ратними подвигами героїв різних епох: українських козаків і їх нащадків – сучасних українських солдатів, що зараз воюють у зоні АТО, а також небайдужих,свідомих громадян, що своєю волонтерською допомогою вносять свій вклад у захист Вітчизни.

У відділі обслуговування розгорнуто перегляд художньої літератури "Народ мій є, в його гарячих жилах козацька кров нуртує і гуде".Крім літератури, тут експонувалися ляльки: козак і козачка, подаровані бібліотеці самою майстринею – нашою читачкою Наталею Нетроніною, які стали окрасою перегляду. Про історію свята Покрови можна було дізнатися із інформаційної листівки "Чи знаєте ви? Із історії свята Покрови Пресвятої Богородиці", а рекомендаційний список  "Козак  - душа правдивая" став в нагоді користувачам в підборі літератури про козацьку епоху.





























Немає коментарів:

Дописати коментар