понеділок, 27 травня 2013 р.

Відкриття ретро-експозиції "Київ мого дитинства"



       В рамках святкування Дня Києва 26 травня бібліотека ім. М.В. Гоголя підготувала декілька цікавих і змістовних заходів.
В читальному залі була розгорнута велика експозиція "Оспіваний в піснях свого народу, неперевершений в красі і славі ти.І міста кращого у світі не знайти".


Зав. бібліотекою Е.І. Свердлова презентувала книжкову виставку "Київ мій - моя столиця, ти мій рідний оберіг", що складалася з художніх творів українських та російських письменників про Київ. Розповідь супроводжувалась читанням уривків, присвячених рідному місту. Крім того, Свердлова Е.І. відзначила, що бібліотека вже багато років веде копітку краєзнавчу роботу і зібрала унікальні матеріали, з якими і ознайомила присутніх. Вірші про Київ із своїх нових поетичних збірок читали також Г.Киреєв, Л.Будкова, Ж. Шанаєв.

Цього ж дня в бібліотеці було відкрито фотовиставку "Київ, яким він був" із колекції світлин І.Я. Свердлова, що стала своєрідним мостом між минулим і сучасним Києвом. В цій експозиції старі та нові фотографії супроводжувались цікавими і дотепними коментарями автора та текстами віршів поетів, підібраними його дочкою







Логічним продовженням фотовиставки стало ознайомлення присутніх з ретро-експозицією "Київ мого дитинства". Завдяки приватним колекціям
І.Я. Свердлова (що стала основою виставки), 
Ю. Максимова, В.С. Короля, В. Баканова, 
І. Логвиненка вона перетворилася на справжній міні-музей, де органічно поєдналися книги, іграшки, старі фото, побутові речі. Це все разом дало ностальгічну картинку минулої епохи, що викликало море емоцій у присутніх, серед яких були давні читачі бібліотеки. Вони поділилися спогадами про своє воєнне та післявоєнне дитинство і висловили своє захоплення і подяку працівникам бібліотеки за збережену  частинку тогочасного життя.
       В цей же день з'явилися і перші відвідувачі, які дізналися про наш маленький музей із публікаціїї в "Вечірньому Києві".







3 коментарі:

  1. Вітаю вас, дорогі колеги, з відкриттям музею при бібліотеці, з цікавою живою роботою, яку ви вміло проводите для своїх користувачів заради вшанування відомих киян і достойне збереження памяті історичного милулого Києва. Зичу вам наснаги, творчих цікавих пошуків і відкриттів! Бажаю, щоб ваш "маленький музей" переріс у "великий соціокультурний осередок" для всіх поціновувачів історії та культури рідного міста!

    ВідповістиВидалити
  2. Вітаю! Ваш захід було включено в офіційну програму святкування Дня Києва. Молодці!

    ВідповістиВидалити