четвер, 30 травня 2013 р.

Відкриття Київського літературно-художнього клубу "Моя Марина Цветаева".


29 травня в бібліотеці ім. М.В. Гоголя відбулося відкриття Київського літературно-художнього клубу "Моя Марина Цветаева". Ініціаторкою його створення стала відома київська поетеса Лариса Пастух, автор книг віршів: "Я душу плекаю", "Ніжність бабиного літа", "Снігова таємниця","Мелодия мгновений"та інших.
       
На зустрічі з читачами бібліотеки прозвучали нові вірші Лариси Михайлівни, але більшу частину свого виступу вона присвятила Марині Цвєтаєвій. Вже багато років Л.Пастух цікавиться життям і творчістю видатної російської поетеси, є організатором і учасником цвєтаєвських фестивалів і конференцій. Свою любов і відданість до Марини вона висловила і в своєму новому неопублікованому поетичному збірнику "Посвящение Марине Цветаевой", вірші з якого прозвучали  на вечорі.
Присутні  також змогли ознайомитись
 з унікальною приватною колекцією
 Л.Пастух про життя і творчість
 Цвєтаєвої і з книжковою виставкою 
''Мне имя Марина" підготовленою
працівниками бібліотеки.
 Цвєтаєвська поезія невіддільна від музики, тому в канву вечора органічно вплелось чарівне звучання флейти у виконанні заслуженого артиста України Є. Ганіна. Великий майстер, флейта якого звучала в багатьох країнах, виконав твори К. Дебюссі і С. Рахманінова.А крім того, він прекрасно прочитав вірші Цвєтаєвої та своЇ власні, присвячені ій.
          Окрасою вечора став виступ лауреата фестивалів авторської пісні Тетяни Доміловської. Вона виконала декілька пісень і романсів на слова М.Цвєтаєвої, музику до деяких із них вона написала сама.
           В рамках цієї зустрічі відбулась також презентація нової поетичної збірки Лариси Пастух "Мелодия мгновений".

Немає коментарів:

Дописати коментар