середа, 25 вересня 2024 р.

27 вересня - Всесвітній день туризму

Всесвітній день туризму – щорічне свято, яке відзначається 27 вересня з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн. Свято було встановлено Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації в 1979 році. Сучасний світовий туризм перетворюється на глобальний чинник розвитку цивілізації, всіх її складових – економіки, соціальної сфери, духовної культури. Своїми функціями – світоглядною, культурно-пізнавальною, соціальною, комунікативною, інтегративною, рекреаційною – він істотно впливає на людину, її ціннісні орієнтації, процеси самопізнання і самовдосконалення. Завдяки розвитку туризму Україна стає все більш відомою в світі як держава з багатою історією, природною і культурною спадщиною.
Вітчизняна туристична галузь має всі передумови для інтенсивного розвитку: особливості географічного розташування та рельєфу, сприятливий клімат, багатство природного, історико-культурного й туристично-рекреаційного потенціалів.
До цього дня в нашій бібліотеці розгорнута книжкова виставка – подорож «Мандруємо Україною разом». Запрошуємо до перегляду.



Немає коментарів:

Дописати коментар