понеділок, 8 липня 2024 р.

Поетична зустріч

У важкі воєнні часи, коли всі сили віддані боротьбі, важливо зберігати творчість, яка допомагає відновлюватись психологічно, сприяє єднанню усіх верств суспільства. Тому поетична зустріч у бібліотеці відбулася у теплій, доброзичливій атмосфері. Ініціаторами події стали Володимир та Свілана Петровські - засновники та очільники ГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів». Вони ініціювали безліч соціальних проєктів, щомали потужній громадський вплив. Крім цього Воловимир Борисович є прекрасним поетом і виконавцем авторських пісень. Свою творчість представив також Євген Познанський, з яким ми познайомились вперше. Історик і педагог Вадим Перегуда розповів про перший музично-поетичний фестиваль «Пектораль», який відбувся 29 червня 2024 року в місті Умані. Присутні мали змогу ознайомитись з творчістю учасників фестивалю, а бібліотека отримала книги про історію та сучасність цього старовинного міста. Вадим є також цікавим поетом та виконавцем власних пісень.
Філософський цикл поезій, присвячених біблійним подіям, представив Роман Кухарук - член НСПУ, журналіст та громадський діяч. Прикрасили зустріч патріотичні пісні у виконанні дуету з хору «Просвіта» під керівництвом Любові Васильєвої. Творчій атмосфері сприяла також виставка пейзажів Сергія Свідерського.
Таким чином поєднання різних видів мистецтва, виступи творчих людей - це важлива складова діяльності бібліотек, які зберігають культурні скарби України.




Немає коментарів:

Дописати коментар