середу, 10 квітня 2019 р.

Зустріч членів клубу "Киянин" з києвознавцем Михайлом Кальницьким

9 квітня в гості до членів клубу "Киянин" завітав відомий києвознавець, літератор, журналіст М. Б. Кальницький з цікавою розповіддю про театральнее життя Києва минулого століття. Зокрема, мова пішла про славетний київський театр Соловцова, що був однією з кращих театральних труп Росії кінця XIX початку XX століть. У власному театрі в Києві Микола Соловцов зібрав талановитих акторів і театральних діячів, здійснив перші постановки багатьох п'єс. Пізніше на чолі театру став І. Дуван-Торцов – актор і антрепренер. Працюючи у театрі «Соловцов», залучив до трупи І. Берсенєву, О. Крамова, С. Кузнецова, М. Свєтловидова, О. Токареву, В. Юренєву та інших. На сцені, крім класичних п'єс, з'явилися вистави за творами символістів та імпресіоністів  Г. Д'Аннунціо, М. Метерлінка, О. Уайльда. І ось, саме тоді, на театральному небосхилі засяяла зірка самородка Степана Кузнєцова. Він не знав жодної театральної школи, але став справжнім королем сцени, який міг зіграти будь-які ролі.





М. Кальницький розповідає про різнопланові, талановиті ролі Степана Кузнєцова та шалену любов до нього київської публіки, зачитує спогади К. Паустовського та О. Вертинського.




Вдячні аплодисменти від публіки за цікаву розповідь про одну із легенд театрального Києва – Степана Кузнєцова.





Гості з цікавістю знайомляться з виставкою документних матеріалів про актора, вже традиційно підготовлених бібліотекою  до цієї зустрічі.

Немає коментарів:

Дописати коментар