четвер, 17 травня 2018 р.

Лекція В.О. Тимченка "Київ і Українська Держава 1918. Гетьманат"

15 травня в читальній залі бібліотеки відбулась зустріч членів клубу "Киянин" з науковим співробітником Музею Гетьманства, кандидатом історичних наук Володимиром Олександровичем  Тимченком. В лекції "Київ і Українська Держава 1918. Гетьманат" розмова пішла про Павла Скоропадського – одного із самих яскравих політичних діячів незалежної України складного і трагічного періоду 1917 - 1918 років. З його іменем пов'язується один із етапів становлення Української держави – етап гетьманату. Очоливши в квітні 1918 року Українську державу, генерал Скоропадський поставив завдання відновити у країні порядок, зміцнити її міжнародні позиції, подолати хаос в економіці. Але крім  досягнень, за гетьманування П. Скоропадського мали місце фатальні прорахунки які і змусили його зректися влади вже в грудні того ж року.



















Володимир Олександрович розповів присутнім   про генеалогію роду Скоропадських, про витоки формування особистості самого Павла Скоропадського, деталі його біографії. Особливий акцент історик зробив на тогочасних подіях в Києві.

 


 До цього засідання співробітниками бібліотеки була підготовлена виставка до 145-річчя з дня народження Павла Скоропадського "Останній гетьман України".


Немає коментарів:

Дописати коментар