понеділок, 23 квітня 2018 р.

Презентація нової книги письменника Олександра Балабка "Олександр Вертинский, нащадок Гоголя"

19 квітня до членів клубу "Киянин" з презентацією своєї нової книги "Олександр Вертинский, нащадок Гоголя" завітав відомий прозаїк, поет, журналіст Олександр Балабко. Олександр Васильович широко відомий завдяки своїм дослідженням біографій багатьох наших видатних співвітчизників. Результатами його багаторічної копіткої праці, численних мандрівок до країн, куди життя закинуло багатьох відомих українців, стали цікаві і захоплюючі книги. Роман-есе "Олександр Вертинский, нащадок Гоголя" продовжує цикл творів  автора "Стежками українців у світах".










































 
На зустрічі Олександр Васильович читав уривки зі свого роману, розповідав про свої численні мандрівки світами, які стали поштовхом до написання книги. Завдяки його майстерній оповіді ми разом з головним героєм роману – Олександром Вертинським побували в Стамбулі, пройшлися вулицями старого Києва, попетляли районами Шанхая, відвідали театри і готелі, палаци і фортеці, ресторани і кабаре... І паралельно з головною історією довідалися про долю художника Олекси Грищенка та родовід французької кінозірки Мілен Демонжо.



Письменник читав свої чудові преклади віршів Олександра Вертинського, показував фото своїх подорожей. Його розповідь супроводжувалась переглядом відеофільму.



На згадку про зустріч Олександр Балабко подарував раритетні фото до нашої музейної кімнати "Київ мого дитинства", а фонд бібліотеки поповнився новими книгами письменника з його автографом.
Дякуємо Олександру Васильовичу за його розповідь, з якої ми дізналися так багато цікавого і несподіваного.

Немає коментарів:

Дописати коментар