середу, 17 січня 2018 р.

Засідання клубу "Киянин", присвячене пам'яті Володимира Висоцького

16 січня 2016 року в читальній залі бібліотеки відбулося засідання клубу "Киянин", присвячене пам'яті Володимира Висоцького, адже в ці дні виповнюється 80 років з дня його народження. До нас завітав відомий києвознавець Михайло Кальницький з лекцією про самого Володимира Висоцького та про його київське коріння.







Увага аудиторії прикута до розповіді Михайла Кальницького про родинну історію сім'ї Висоцьких. Як відомо, дідусь і бабуся актора мешкали в Києві з 1911 року, тут же пройшли і перші роки життя його батька – Семена.





Михайло Кальницький згадує київські гастролі Театру на Таганці і спектаклі, де грав Володимир Висоцький та його виступи в Києві, що проводились на підприємствах, вузах та в НДІ.



Цього дня в бібліотеці був аншлаг. Читальна зала бібліотеки була переповнена поціновувачами творчості В. Висоцького та шанувальниками Михайла Кальницького.





 Атмосфері і настрою вечора сприяли і оформлення читальної зали і чудова виставка "Як дожити не встиг, то хоча б доспівати", де експонувалися цікаві документні та ілюстративні матеріали. Один із розділів виставки був присвячений саме київському періоду в житті Висоцького. Споминами та світлинами про один з таких виступів барда, що відбувся в 1973 в КЗНДІЕП поділилась завідувачка нашої бібліотеки Е.І. Свердлова  яка була присутня на цьому концерті.

Немає коментарів:

Дописати коментар