середу, 28 вересня 2016 р.

Чергове засідання клубу "Киянин".

27 вересня в бібліотеці відбулося чергове засідання клубу "Киянин"В ці дні ми відзначаємо сумну дату – 75 років з дня початку розстрілів у Бабиному Яру. Члени клубу мали змогу почути цікаву доповідь магістра МАН Олени Петренко "Голокост у долях Петренків", де вона розповіла про долі своїх однофамільців. Ми дізналися про сестер Євдокію і Наталю Петренків, які бачили розстріли і дали свідчення про них після звільнення Києва. Також сестри протягом двох років переховували двох втікачів з Бабиного Яру.



 Розповіла Олена і про Василя Петренка -  командира 226 стрілецької дивізії, що брала участь у звільненні Аушвіца і сім'ях  Тимашових-Петренків та Стефанів-Петренків, що переховували євреїв під час війни. Пізніше їм було присвоєне звання Праведників Світу. Розповідь супроводжувалась переглядом відеоматеріалів.
Гість клубу бард і поет Денис Голубицький прочитав свої вірші із циклу "Бабин Яр"
 



 Члени клубу знайомляться з виставкою "Бабин Яр : трагедія і пам'ять".












Також в рамках клубу відбулася краєзнавча година "Київські  адреси  М.С. Грушевського", присвячена 150-річчю з дня його народження. 



В читальній залі  було розгорнуто книжкову виставку "Грушевський! Постать!Перший президент, наш світоч незалежності і волі ".



"Кияни" за допомогою президента свого клубу, екскурсовода за фахом, Ольги Шамрай здійснили віртуальну прогулянку за адресами в Києві, де жив і працював видатний історик та державний діяч.Ольга Шамрай висловила вдячність бібліотеці за надані краєзнавчі матеріали, зокрема за адресу дачі в Китаєві, яку винаймав свого часу М. Грушевський.

Немає коментарів:

Дописати коментар