четвер, 5 листопада 2015 р.

Чергове засідання Клубу бібліотекарів

  
Сонячний поет

  Бібліотека  ім. М.В. Гоголя прийняла участь у черговому засіданні Клубу бібліотекарів, яке відбулося в приміщенні Національної спілки письменників України 4 листопада 2015 року.
Керівник Клубу бібліотекарів письменник Василь Фольварочний відкрив засідання і запропонував присутнім вшанувати пам'ять письменниці і бібліотекаря Ольги Страшенко та письменника Романа Лубківського, які нещодавно пішли з життя, хвилиною мовчання.   На цей раз  гостями клубу були Іван Драч - український поет, перекладач, кіносценарист, драматург, державний і громадський діяч, Герой України, а також доктор філологічних наук, професор, літературознавець, письменник Анатолій Ткаченко, поет, прозаїк, драматург, заступник Голови Київської організації НСПУ Вале́рій Герасимчук.




   Іван Драч ознайомив присутніх із своїми новими поетичними творами про наше сьогодення. Анатолій Ткаченко, який вже багато років вивчає творчість Івана Драча і є автором літературно - критичних праць про нього, поділився своїм поглядом на його поезію, зробив акцент на наймолодші вірші поета. Завдяки його  майстерному виконанню віршів поета, ми мали змогу поринути у світ самобутньої, сонячної поезії Івана Драча. 
Також він нагадав, що Іван Федорович  є засновником каналу " Культура" на радіо і телебаченні. Про вплив поезії Івана Драча на своє творче становлення розповів поет, прозаїк, драматург, заступник Голови Київської організації НСПУ Вале́рій Герасимчук.





 Лейтмотив зустрічі : вся творчість поета І. Драча  – це служіння людям.
 Наприкінці зустрічі гість відповів на численні запитання бібліотекарів.



 Директор ЦМБ ім. Л.Українки Людмила Ковальчук подякувала Івану Драчу за багаторічну співпрацю з бібліотекою та Клубом бібліотекарів і побажала  подальших творчих успіхів.

Немає коментарів:

Дописати коментар