середу, 10 грудня 2014 р.

Шевченківські читання " Світе тихий, краю милий, моя Україна"



10 грудня  в бібліотеці відбулися Шевченківські читання "Світе тихий, краю милий, моя Україна" для слухачів університету третього віку та користувачів бібліотеки, які цікавляться темою: "Тарас Шевченко – художник."
    До цього дня в читальному залі бібліотеки експонувався перегляд із одноіменною назвою.
Один із  розділів перегляду був присвячений київським мотивам у творчості Т.Шевченка -художника. Перед слухачами виступили екскурсоводи Тетяна Влененко та  Валентина Клименко. Під час їх розповіді слухачі дізналися  багато цікавих фактів із біографії Кобзаря, про те як він почав займатися живописом. Його живописна спадщина налічує близько 1200 робіт, а це свідчить, що заняттю живописом він приділяв велику увагу. Під час подорожі Україною поет задумав серію "Живописна Україна " для того, щоб увічнити рідний край у малюнках, показати світові його красу.

Т.Г. Шевченко завжди захоплювався Дніпром, Почайною, київськими краєвидами, стародавніми церквами міста, що знайшло відображення в його живописних роботах. Лекція закінчилась переглядом конволютів " Наша Шевченкіана", а провідний бібліотекар Р.М. Бабічева прочитала вірш  київського поета Г. Кирєєва  "Шевченко Київ малював".













Немає коментарів:

Дописати коментар