середу, 14 травня 2014 р.

Шевченківські читання в бібліотеці ім. М.В. Гоголя

   

12 травня в бібліотеці ім. М. В. Гоголя відбулися Шевченківські читання  разом із слухачами університету третього віку, які були присвячені образу матері в поезії Кобзаря "...І перед нею помолюся". Читання співпали із відзначенням в Україні Дня матері. До цієї дати в читальному залі бібліотеки експонувалась книжкова виставка-подяка, один із розділів якої був присвячений темі материнства в творчості Т.Г. Шевченка. 
   

    Із вступним словом до слухачів звернулася зав. бібліотекою Е.І. Свердлова, яка свою розповідь почала словами М.Т. Рильського: "Такого полум'яного культу материнства, такого апофеозу жіночого кохання і жіночої муки не знайти, мабуть, ні в одного з поетів світу" і презентувала конволют 
"...І перед нею помолюся" з цікавою підбіркою матеріалів із періодичних видань, що висвітлюють тему жінки-матері в творчості поета. Провідний бібліотекар Р.М. Бабічева запропонувала присутнім взяти участь у вікторині на краще знання творів поета, присвячених матері.
 
 










     На читання було запрошено і нашого друга бібліотеки, молодого поета Олександра Шаєва, який емоційно читав уривки з поеми "Наймичка", власний вірш-присвяту Кобзарю та свої вірші присвячені матері. 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар