вівторок, 17 грудня 2013 р.

Літературно-музичний вечір до 95 річниці з дня народження П. Майбороди "Окрилюючи піснею життя".

       6 грудня в бібліотеці ім. М. В.Гоголя відбувся  літературно-музичний вечір до 95 річниці з дня народження П.І. Майбороди.
       На початку грудня ми відзначаємо 95 років з дня народження Платона Майбороди, видатного українського композитора, автора більше ста пісень, симфонічних поем, музики до спектаклів і кінофільмів.
       Літературно-музичний вечір був організований бібліотекою спільно з нашими читачами- слухачами університету 3-го віку.
 Відбувався він у формі українських вечорниць - посиденьок. Ведуча вечора - співробітник бібліотеки Р.М. Бабічева зробила невеличкий екскурс в етнографію і розповіла про історію і звичаї українського народу, про те, як здавна проводились вечорниці, про грудневі свята та запропонувала ознайомитись з цікавими книгами з фондів бібліотеки: О. Воропая "Звичаї українського народу"  та А. Пономарьов "Українська минувщина".
   А далі вечір продовжився розповіддю про творчість Платона Майбороди, про його багаторічну творчу співпрацю з поетом 
  А.С. Малишком, на слова якого були написані знамениті "Пісня про рушник", "Моя стежина "та інші.     
   Присутні з піднесенням виконали наш національний гімн, а далі всі заспівали народних українських пісень в обробці П. Майбороди, його "Пісню про рушник " та багато інших.Цей вечір справді виявився музичним: одна пісня
змінювалась іншою,тим паче, що деякі із учасників багато років співали в хорі. 
Також до нас в гості  завітав  представник благодійного культурно-освітнього фонду 
" За покликом серця" психолог за професією А. Тарасов. Пісні в його виконанні під акомпанемент гітари стали справжньою окрасою вечора.   
  Разом с чаюванням і справжнім українським частуванням- варениками  наш вечір виявився чудовою нагодою поспілкуватись, послухати цікаве, поспівати,обговорити останні події.


Немає коментарів:

Дописати коментар