вівторок, 1 жовтня 2013 р.

Літературний вечір пам'яті Григорія Сковороди

25 вересня в читальному залі бібліотеки ім. М.В. Гоголя в рамках літературно-музичної студії "Труфанів острів" відбувся літературний вечір, присвячений українському філософу, письменнику Григорію Сковороді.Зі змістовною доповіддю виступив наш багаторічний читач, викладач вузу

Станіслав Іванович Романенко.Він ознайомив присутніх із цікавими фактами із життя Сковороди, розповів про сучасну оцінку його філософської спадщини та презентував свою збірку "Дороговкази життя в афоризмах Григорія Сковороди та ілюстраціях".



Під час презентації зав'язалася цікава дискусія між аудиторією та автором. 









По закінченні,  Станіслав Іванович зі словами вдячності працівникам бібліотеки за допомогу в підборі ілюстрацій для своєї книги, подарував нам свою збірку.
     Справжньою окрасою вечора став виступ лауреата Міжнародної літературно-мистецької премії ім. Григорія Сковороди Петра Приступова, який ознайомив присутніх зі своєю аудіозбіркою "Ввійди у сад Сковороди", створеної за мотивами "Саду божественних пісень".



Петро Григорович не тільки написав до кожного тексту музику, а й глибоко вивчив стилістику барокового музичного мистецтва
України 18-го століття і створив справжній музичний монотеатр, який відкрив нам цілий пласт тогочасної культури. А майстерне виконання пісень і чарівне звучання кобзи глибоко запало в душу кожного слухача.
                        На згадку про цю зустріч автор подарував бібліотеці свою аудіозбірку



     


  Вечір продовжився виступом членів літературно-музичної студії "Труфанів острів".Присутнім бардам Інні Труфановій, Олегу Рубанському, Євгенії Зинюк та іншим передався філософський настрій вечора. Вони із задоволенням виконали свої власні пісні.





          Працівники бібліотеки спеціально для цього дня підготували змістовну книжкову виставку "Український Сократ." Один із її розділів "Вінок Сковороди" присвячений образу філософа в  творах українських письменників. А гортаючи сторінки конволюту "Вічний пілігрим" можна було детальніше ознайомитись з його світоглядом та долею.






Немає коментарів:

Дописати коментар