пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

Поетично - екологічна година «Я землі цієї паросток зелений. Я землі цієї крапля дощова»


19 квітня у бібліотеці ім. М. В. Гоголя відбулася поетично - екологічна година «Я землі цієї паросток зелений. Я землі цієї крапля дощова» присвячена Міжнародному дню Матері-Землі. 
Проводила бібліотека її для слухачів університету 3-го покоління, що вивчають японську мову та культуру. Завідуюча бібліотекою Свердлова Елеонора Іллівна розповіла про історію відзначення цього дня, покликаного нагадати про екологічні катастрофи, об’єднати людей в справі захисту навколишнього середовища.
Ця проблема не має територіальних кордонів та мовних бар’єрів. В цей день кожна людина повинна задуматися над тим, що земля наш загальний дім. 

Завідуюча бібліотекою ознайомила присутніх з конвалютом «Екологічні роздуми» який присвячений темі: природа в поезії та живопису 
/Росія – Україна – Японія/. 

З зачаруванням прослухали аудіозапис чудових віршів Надії Красоткіної «Про що співає земля».


Присутні з задоволенням ознайомилися з книжковою виставкою «В природі ми лиш часточки малі. Земля не нам належить – ми Землі», яку презентували працівники бібліотеки. 

Один з розділів виставки було присвячено творчості видатних українських, російських і японських художників-пейзажистів. 

Провідний бібліотекар Бабічева Р.М. запропонувала слухачам вірші О.Пушкіна, Ф.Тютчева, М. Рильського, Л. Костенко, В Симоненка, Г. Чубач, що оспівують рідну природу, а викладач японської мови навела приклади віршів «хокку» японських поетів.

Наприкінці заходу всі присутні зробили висновок, що людина повинна жити в гармонії з навколишнім світом і бачити радість життя.






Немає коментарів:

Дописати коментар