четвер, 14 лютого 2013 р.

День народження Ніни Миколаївни Грін

23 жовтня традиційно громадськістю відзначається день народження Ніни Миколаївни Грін – дружини письменника Олександра Гріна





         Остання її адреса - вулиця Кудрі 41 у Києві, де вона гостювала у своїх друзів. Єдиний з тих, що залишився – Олександр Аркадійович Верхман. Це – подвижник, який все життя зберігає пам’ять про видатних людей – Ніну та Олександра Гріна.



 Продовжився пам’ятний день у бібліотеці ім.М.Гоголя, де за чаюванням співробітники та гості слухали спогади О.Верхмана, виступ О.Петракова. 

     Цікаву інформацію про кохання Олександра Гріна, його відносини з дружинами - Вірою Калицькою та Ніною Грін представила педагог Людмила Білогорська, яка є постійною учасницею Міжнародних наукових конференцій «Грінівські читання» у місті Феодосії.

1 коментар:

  1. Грінівська вітальня при бібліотеці №15 для дітей висловлює щиру подяку колегам бібліотеки ім. Миколи Гоголя за проведену цікаву роботу з популяризації життя та творчості великого письменника Олександра Гріна та памяті його вірної дружини - Ніни Миколаївни. Для нас, "грінівців", має велике значення збереження памяті про цих людей для майбутніх поколінь. Окремо хочеться подякувати всім небайдужим творчим особистостям, які підтримують добру справу і примножують своєю діяльністю внесок у розвиток культурної спадщини. Так тримати!
    З повагою - Алла Дубенюк.

    ВідповістиВидалити