пʼятницю, 27 серпня 2021 р.

Книжкова виставка-пам’ять “Візитка-митця : Актор з Божим даром в серці”

 


Мрією мого життя було, щоб українська культура стала відома в усьому світі.

Мрії повинні збуватися, і я щасливий, що маю можливість сприяти цьому".

 

До 80-річчя від дня народження Богдана Ступки в читальный залі бібліотеки розгорнуто  книжкову виставку-пам’ять “Візитка-митця : Актор з Божим даром в серці”. На ній експонуються спогади сучасників ,твори, що розповідають про життєвий та творчий шлях Богдана Ступки  - живої легенди українського театру і кіно, зберігача великих акторських традицій. Богдан Сильвестрович завжди був у центрі знімальної групи або на сцені. Він був одним із найвидатніших акторів нашого часу, якому були підвладні будь-які образи і персонажі. Зігравши безліч незабутніх ролей у театрі та кіно, він підкорив серця мільйонів глядачів майстерністю і темпераментною грою.

Пробував свої сили Богдан Сильвестрович і на державній службі. У 1999-2001 роках він очолював Міністерство культури і мистецтв України.
З 2001 року і до останніх днів він був художнім керівником Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка в Києві. Також був художнім керівником акторського курсу в КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого (2006-2010), з 2009 року був президентом Київського міжнародного кінофестивалю.

Проте які б посади і пости не займав Богдан Сильвестрович, для мільйонів глядачів він в першу чергу залишився чудовим актором

Запрошуємо до перегляду.



Немає коментарів:

Дописати коментар