середу, 13 лютого 2019 р.

Зустріч членів клубу "Киянин" з Тимуром Бобровським

12 лютого в рамках клубу "Киянин" відбулась зустріч з кандидатом історичних наук, старшим науковим співробітником Національного заповідника "Софія Київська", вченим-археологом, спелеологом, епіграфістом Тимуром Бобровським.























 Розмова йшла про скарби ризниці Софії Київської. Велика ризниця Софії Київської формувалася впродовж майже 900 років – з XI до початку XX століть. За цей час з зібрання риз та церковного майна вона перетворилася на скарбницю, пов’язану як із Софійським собором, так і з багаторічним існуванням при ньому резиденції київських митрополитів. На жаль, в радянські часи багато її скарбів було конфісковано і втрачено.Частина із них осіла в музеях України, Москви та Санкт- Петербурга.


 
 Під час лекції та перегляду відеофільму "У пошуках загублених коштовностей : із історії великої ризниці Софії Київської" Тимур Бобровський розповів присутнім про долю її найцікавіших коштовностей - і знайдених, і тих, пошуки яких тривають.





 В нагоді стала і виставка "Софія Київська : величний свідок історії", традиційно підготовлена співробітниками бібліотеки до цієї зустрічі.

Немає коментарів:

Дописати коментар