середу, 11 жовтня 2017 р.

Чергове засідання клубу «Киянин»

10 жовтня в читальній залі бібліотеки відбулося чергове засідання клубу «Киянин». Цього разу до нас завітав Петро Приступов - композитор-виконавець, лауреат літературно-мистецької премії ім. Григорія Сковороди зі своїм літературно-музичним моноспектаклем «Відаю людину», що створений  на основі філософської спадщини Сковороди. Сам моноспектакль  зроблено у формі сценічної містерії, де слово українського просвітителя-гуманіста, філософа і поета  добирається  по темах: «Про щастя», «Про істину», «Про святиню приховану», «Про створення людини»; «Про марновірство»; «Про переображення людини».А в цілому вистава розповідає про сенс людського існування та втілення в людині Божественного.






 Петро Приступов розповідає про своє перше знайомство з творчістю Сковороди. Кожній людині потрібен вчитель і таким духовним наставником для нього став Григорій Сковорода. «Його «спіймати» не можна — можна йому віддати серце, і тоді з ним з’єднаєшся, — говорить наш гість . — Зараз прийшов час. І я маю все, щоб світ дізнався про Сковороду.



















Зачаровано слухаємо його пісні під акомпанемент кобзи із «Саду Божественних пісень», мелодії до яких створив Петро Приступов. Автор почав цю роботу ще в 1974 році, і до 2008 написав музику до всіх текстів «Саду».





Аплодисменти і слова вдячності від шанувальників таланту нашого гостя за чудову виставу і пісні.



Петро Приступов і члени клубу «Киянин» знайомляться з виставкою присвяченою  Григорію Сковороді «Вічний пілігрим», підготованою співробітниками бібліотеки до цього дня. Було приємно почути схвальні відгуки про неї від такого знаного дослідника творчості Сковороди, як Петро Приступов.


Немає коментарів:

Дописати коментар