середу, 25 січня 2017 р.

Засідання клубу "Киянин"

24 січня відбулося перше в 2017 році засідання клубу "Киянин". Цього разу  з презентацією своєї книги «Авантюристы MADE IN UKRAINE» до нас завітала письменниця і журналістка Олена Муравйова.




 
 З розповіді письменниці ми дізналися про неймовірні історії з життя графині Софії Потоцької та її нащадків, жандармського слідчого Георгія Судейкіна та чекіста Якова Блюмкіна, що трапилися з ними на українській землі, зокрема в Києві. За примхою долі і бідна куртизанка і звичайний офіцер із небагатої дворянської сім'ї і лівий есер були втягнуті в події, що визначали долю держави.
Також  гостем клубу в цей день був відомий диригент Олег Андрєєв – учень Натана Рахліна, чий день народження традиційно відзначається в січні членами клубу. Натан Григорович був головним диригентом Державного симфонічного оркестру УРСР у Києві та диригентом симфонічних оркестрів у ХарковіМоскві та Казані. Величезний талант Рахліна зробив його легендою серед музикантів, а виступи його оркестру викликали неймовірний успіх у київської публіки.





 З емоційної і майстерної розповіді Олега Анатолійовича ми дізналися багато цікавих подробиць з життя самого Натана Григоровича та тогочасного культурно-мистецького життя Києва.




І, як завжди, "родзинка" на завершення засідання  - "цікавинки" від члена клубу Валентина Рєзніченка - заступника Голови Правління Ліги екскурсоводів Києва.



Зацікавленість серед присутніх викликав перегляд літератури краєзнавчої тематики, який традиційно готує бібліотека до засідань клубу.



1 коментар:

  1. Какие замечательно заинтересованные лица! И у рассказчиков, и у слушателей!

    ВідповістиВидалити