середу, 21 грудня 2016 р.

Засідання клубу "Киянин" "Сміх над вогнем. Хроніка життя і смерті Миколи Гоголя"

      20 грудня 2016 року о 18.00  в бібліотеці 
ім. М.В. Гоголя  відбулося чергове засідання клубу "Киянин". До нас завітав прозаїк, поет і мандрівник Олександр Балабко з презентацією своєї нової книги "Сміх над вогнем. Хроніка життя і смерті Миколи Гоголя". Для свого візиту він недаремно обрав саме нашу бібліотеку ім. М. В. Гоголя і саме цю дату, адже Микола Гоголь в День Святого Миколая святкував свої іменини.
 


За словами Олександра Васильовича, гоголівські герої супроводжують його майже все життя, а ретельне дослідження численних архівних матеріалів, листів, мандрівки по гоголівських місцях дозволили йому подивитись на постать видатного письменника зовсім під іншим кутом зору. І коли автор читав присутнім уривки із своїх повісті "Римське щастя Миколи Гоголя" та нового твору "Микола Гоголь. Між пеклом і раєм", то перед нами постав зовсім інший Гоголь – патріот своєї України, про яку він так ніжно і натхненно писав у своїх творах.



 Не обійшлося і без славнозвісної гоголівської містики,  про яку він розповів у своєму оповіданні "Усмішка Гоголя", уривки з якого ми почули в майстерному виконанні самого автора.



Слухаємо пісню "Українська ніч", присвячену Миколі Гоголю.





Завідувачка бібліотекою Е.І. Свердлова знайомить присутніх з історією бібліотеки, яка уже 112 років носить ім'я письменника та представляє матеріали багаторічної діяльності бібліотеки навколо імені М. Гоголя.




В гостях у бібліотеки та клубу "Киянин"  члени Спілки жінок України, творчого об'єднання "Світлина", відомий київський поет В. Ковтун.




Невимушене спілкування за чашкою чаю,"цікавинки" із життя Миколи Гоголя із уст Олександра Васильовича.




Подарунки бібліотеці від гостя - Олександра Балабка.

Немає коментарів:

Дописати коментар