вівторок, 6 вересня 2016 р.

Перегляд літератури "Злодійська Друга світова війна!...Вона і досі важко, без кінця,терзає біллю стомлені серця !"

      2 вересня світ відзначає День закінчення Другої світової війни. Саме в цей день в 1945 році на борту американського лінкора «Міссурі»був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього союзника фашистської Німеччини - Японії, згідно з яким останній агресор припинив військові дії і звільнив військовополонених і цивільних осіб. Цьому передувало зроблене раніше офіційне повідомлення японської влади від 14-го серпня, в якому вони брали умови капітуляції за формулою Потсдамської конференції без будь-яких поправок і застережень.
Найжорстокіша в історії війна тривала 6 років. В ній брали участь майже 72 держави, на території яких проживало 80% населення Землі . На фронтах загинуло, за різними підрахунками, від 50 до 65–67 млн. чоловік. 95 млн. було поранено або покалічено. Близько половини загиблих становило мирне населення. Матеріальні витрати складали 4 трлн. дол.
      Дуже хочеться сподіватися, що людство назавжди засвоїло уроки минулого і жахіття світової війни більше ніколи не повториться.
      До цього дня в читальній залі бібліотеки ім. М.В. Гоголя розгорнуто перегляд літератури та документних матеріалів  "Злодійська Друга світова війна!...Вона і досі важко,без кінця,терзає біллю стомлені серця !". Запрошуємо до перегляду.












Немає коментарів:

Дописати коментар