середу, 13 січня 2016 р.

Чергове засідання клубу "Киянин"

12 січня 2016 року о 18.00 в бібліотеці ім. М.В. Гоголя відбулося чергове засідання клубу "Киянин". Цього разу нашим гостем був відомий екскурсовод та києвознавець  Валерій Лисенко.Тема засідання: Архітектурні ансамблі найвідоміших Софійської та Михайлівської площ із циклу " Київські замальовки".
Керівник клубу Ольга Шамрай відкрила перше в цьому році засідання, підбила підсумки минулорічної роботи, ознайомила присутніх з планами на майбутнє і надала слово гостеві.






Валерій Лисенко – корінний киянин, за фахом математик-програміст, але від свого батька, історика, співавтора путівників по Києву, успадкував любов до історії Києва, а в 90-ті роки почав водити екскурсії по київських вулицях і передмістях. З його розповіді про серце Києва – Софійську та Михайлівську площі ми дізналися багато цікавих та унікальних фактів.Також присутні переглянули цікавий відеофільм,створений Валерієм Лисенком.







 За традицією, до цього засідання бібліотека підготувала перегляд інформаційних матеріалів "Метаморфози Софійської та Михайлівської площ ", де експонувалися унікальні фотографії із ретроспективи "Київ мого дитинства", що діє при бібліотеці. Валерій Лисенко подарував нам свої буклети, а його збірка краєзнавчих матеріалів "Голосіїв, Китаїв,..."стала цінним доповненням до краєзнавчого фонду бібліотеки.

 


Присутні ознайомились із переглядом "Метаморфози Софійської та Михайлівської площ".Як завжди, київські екскурсоводи знайшли цікаві для себе факти в конволютах краєзнавчої тематики.

 Традиційний подарунок бібліотеці від члена клубу Олександра Михайлика.



Немає коментарів:

Дописати коментар