середу, 16 грудня 2015 р.

Зустріч зі сценаристом та музикантом Валерієм Тетерятником в клубі "Киянин".

15 грудня 2015 року в бібліотеці ім. М.В. Гоголя в рамках клубу "Киянин" відбулася цікава зустріч зі сценаристом та музикантом Валерієм Тетерятником.
 На вечорі члени клубу переглянули уривок з документального фільму "Вони боролись до загину", де розповідається про повстання холодноярівських отаманів у Лук'янівській тюрмі 9 лютого 1923 року. Це один із чотирьох фільмів циклу, до якого ще входять "Стеком і шаблею. Михайло Гаврилко","Волинянин","Я там був не з власної волі". Сценарії та музику до них написав гість нашого засідання.


 

Також присутні почули аудіорозповідь Валерія Тетерятника "Київ напередодні та під час окупації", з якої дізналися про багато фактів, які раніше проходили під грифом "секретно".Члени клубу поділились і своїми власними, або почутими від родичів спогадами про те, як виживали кияни у ті скрутні часи. Валерій зачитав уривки із "Щоденника" Олександра Довженка про його враження від щойно визволеного Києва та уривки із творів письменника-фронтовика Віктора Астафьєва, який сам був безпосереднім учасником битви за Дніпро.




Гості вечора мали змогу послухати  п'єси для гітари у авторському виконанні, адже крім музики до своїх фільмів він має в своєму творчому доробку  близько 70 пісень.

 

Валерій Тетерятник – різнобічно обдарована особистість. В коло його інтересів входить і питання історії українського правопису. Свою книгу "Більше ніж правопис", де містяться історичні екскурси, теоретичні питання, тематичні словники, він люб'язно подарував бібліотеці.

Цього дня наш книжковий фонд поповнився ще одним подарунком від члена клубу О. Михайлика – книгою "Місто з химерами" О.Ільченка.
















Немає коментарів:

Дописати коментар