середу, 12 листопада 2014 р.

Книжково-ілюстративна виставка ” На світі стільки різних мов, як квітів у гаю. А рідна мова - то любов. Отож люби свою."

Любіть Україну у сні й наяву,
Вишневу свою Україну,
Красу її вічну живу і нову,
І мову її солов'їну.
В.Сосюра

        У листопаді 1997 року був виданий указ Президента України “Про День української писемності та мови”. За ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації суспільства цим актом встановлено в Україні День української писемності та мови, який відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця.
        Мова — живий організм, який розвивається за своїми законами. Це нетлінний скарб століть, що передається від покоління до покоління і об’єднує минуле й прийдешнє.
       Давньою українською мовою написані козацькі державні документи й хроніки, створена самобутня художня писемність епох - від Івана Вишенського до Григорія Сковороди. Українці мають свою могутню класичну літературу, своїх визнаних світом геніїв: Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесю Українку, Михайла Коцюбинського, Василя Стефаника.
        Заснування Дня української мови - це тільки проголошення благородної мети. Що ж до практичного її втілення, то абсолютно очевидно - зберігати й плекати рідну мову може тільки її носій. Тобто, ми – українці.
        До цього дня в бібліотеці ім. М.В. Гоголя розгорнуто книжково-ілюстративну виставку
На світі стільки  різних мов,  як квітів у гаю,
   А рідна мова - то любов. Отож люби свою."  



 Фрагменти виставки
















Немає коментарів:

Дописати коментар