понеділок, 23 червня 2014 р.

День інформування "Основному закону України - 18 років"


        19 червня 2014 року в бібліотеці ім. М.В. Гоголя відбувся день інформування "Основному закону України - 18 років" який   проводився разом з активістами " Студентської республіки"
    Зав.бібліотекою зробила цікавий екскурс в історію української конституції , зауважила , що вже 18 років український народ живе за власним  Основним Законом і запросила присутніх  висловити свої думки з приводу плюсів та мінусів діючої Конституції.
     Провідний бібліотекар Бабічева Р.М.  презентувала перегляд   літератури " Основа життя і мого , і Вітчизни і доля моя- мій Закон  Основний" .



   Перегляд  доповнювала цитата 
" Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її собі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути". Ці слова належать В"ячеславу Липинському, який все своє життя присвятив розбудові української державності .





   На круглому столі, що зібрався в бібліотеці за участю представників всеукраїнської молодіжної громадської організації "Студентська республіка", та фахових юристів відбулося громадське обговорення змін до Конституції щодо реформування місцевого самоврядування  та децентралізації влади. В рамках дня інформування бібліотека підготувала конволют "Основний закон нашого життя: зміни до Конституції України" з матеріалами, запропонованими Кабінетом Міністрів України.
   

  По всіх пропонованих для обговорення базових принципах змін до Конституції учасники круглого столу висловили свої зауваження та пропозиції. В обговоренні приймали активну участь юрист Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі Артем Ніколенко, студентський мер Києва Марія Прохорова, громадський активіст Андрій Гедрович. Модератором заходу був менеджер проектів Студреспубліки Олег Слизько.





      
      Всі, прийняті на круглому столі пропозиції будуть направлені за вказаною адресою.
e-mail:info@dsi.gov.ua


1 коментар: