четвер, 31 жовтня 2013 р.

Засідання клубу "Моя Марина Цвєтаєва".



 

      30 жовтня в 
бібліотеці ім. М.В. Гоголя відбулось чергове засідання клубу "Моя Марина Цвєтаєва".      Засідання клубу під назвою "Целомудренной памяти дом", присвячене кримському періоду  життя і творчості Марини Цвєтаєвої відкрила завідуюча бібліотекою Е.І. Свердлова і презентувала оновлену виставку "Мне имя Марина", підготовлену працівниками бібліотеки спеціально до засідання клубу.  
Співробітник бібліотеки Л.А. Мофа розповіла про ініціаторку  створення клубу - київську поетесу Ларису Пастух- авторку поетичних збірок, члена Союзу російських письменників, про її особливий шлях в поезії - духовний.



Кожна  поетична збірка Лариси Михайлівни - це своєрідна лірична форма сповіді поета перед своїми читачами.
 Особливе місце в душі і творчості поетеси займає Марина Цвєтаєва."Для мене ім'я Марини - святе": стверджує Л.Пастух. Вона глибоко і детально вивчає творчість російської поетеси, бере участь в цвєтаєвських фестивалях. З відкриттям в Феодосії музею сестер Цвєтаєвих  з'явилося ще одне, пам'ятне для Лариси Михайлівни місце.



   Лариса Пастух поділилась  враженнями про свої мандрівки по  Криму як краю особливої енергетики, що надихає її на творчість, про відвідини місць,пов'язаних з М.Волошиним,О.Мандельштамом,М.Цвєтаєвою,а також про феодосійський музей сестер Цвєтаєвих. Про те, з якою любов'ю і старанністю співробітники музею збирають матеріали і популяризують ім'я Марини Цвєтаєвої.

      Засідання клубу зібрало справжніх поціновувачів поетичного слова, і вони із задоволенням слухали вірші, як Марини Цвєтаєвої, так і власні вірші Лариси Михайлівни, присвячені видатній російській поетесі.
  












             Камерну атмосферу вечора прекрасно доповнила музика Вівальді і Баха у виконанні студента консерваторії флейтиста Ігоря Єрмака.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар