середу, 1 травня 2024 р.

Майстер-клас з пластилінографії

Готуємось до Великодня!
Сьогодні в нашій бібліотеці відбувся майстер-клас з пластилінографії. На захід завітали учні 1-А класу київської школи N°130. Діти із задоволенням ліпили Великодні яйця. Творчому натхненню та креативу не було меж. Кожний учасник майстер-класу зміг зліпити своє Великоднє яйце, яке стане прикрасою оселі у свята. 
Щиро дякуємо письменниці, поетесі, старшому науковому співробітнику Музею Максима Рильського Наталії Веселицькій за проведення майстер-класу. Маленькі знайки отримали море позитивних емоцій і нових знань.

вівторок, 30 квітня 2024 р.

Творча зустріч Київської інтелігенції

29 квітня в нашій бібліотеці відбулася творча зустріч Київської інтелігенції. Зібралися відомі письменники, барди, видавці та громадські діячі. Зустріч присвячена митцям, які були повʼязані з творчістю письменника Олександра Гріна. Спогадами поділився відомий громадський діяч, вчений, автор і виконавець пісень Ігор Жук. Про спілкування з Олександром Верхманом розповів викладач, письменник, режисер Сергій Черепанов. Серед гостей була відома українська письменниця, володарка відзнак Коронація слова, Золотий письменник України Ірен Роздобудько.
Подібні зустрічі розширюють коло користувачів бібліотеки, надають можливість спілкування з цікавими людьми. Це сприяє поширенню інтересу до культурних подій та історії нашої столиці, підсилює і розвиває чуття патріотизму.





понеділок, 29 квітня 2024 р.

Засідання клубу «Киянин»



28 квітня на засіданні клубу «Киянин» лекцією Олени Кошулько «Памʼятники М.В. Гоголю 1809 - 1852» закінчили цикл заходів, присвячених 215 - річчю від дня народження Миколи Гоголя.
На протязі багатьох років бібліотека старанно збирає документи, що звʼязані з іменем великого письменника. Власне дослідження пані Олени, яке вона передала до фондів бібліотеки стане вагомим внеском в Нашу Гоголіану.


пʼятницю, 26 квітня 2024 р.

Перегляд авторського художнього фільму, присвяченого Григорію Сковороді

«Світ ловив мене, але не спіймав …»
26 квітня в нашій бібліотеці відбувся перегляд авторського художнього фільму, присвяченого геніальному філософу Григорію Сковороді.
Режисер-постановник талановита українська актриса, поетеса, художниця - Юлія Сак. Автор сценарію - Ольга Тичина-Яновська режисерка, письменниця, педагог. У 2022 році за фільм «Світ ловив мене, але не спіймав…» Український фонд культури нагородив Юлію Сак міжнародною літературно-мистецькою премією імені Григорія Сковороди в номінації «Авторське кіно». Головну роль виконав актор і режисер Олександр Мельник.
Після перегляду фільму всі присутні мали змогу поспілкуватися з акторами та поділитися своїми враженнями. Ділимося світлинами з заходу і дякуємо всім, хто провів цей час з нами.




26 квітня - Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу

Сьогодні Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу.
26 квітня 1986 року стався один з найбільших ядерних вибухів в історії, що спричинив серйозні наслідки для України та всього світу. Памʼятаємо про катастрофу та вшановуємо ліквідаторів!
В читальній залі нашої бібліотеки розгорнуто виставку – пам'ять
«Чорнобиль - біль наш довічний». Запрошуємо до перегляду.